Thaimaa on kaiketi paras paikka maailmassa lähteä ensimmäistä kertaa reppureissulle ja opetella itsenäistä matkustamista rinkka selässä. Matkustaminen kun on Thaimaassa erittäin helppoa. Busseja kulkee kaikkialle eikä edullista majoitusta ole vaikea löytää. Thaimaalaiset ovat avuliaita, ja tienviitat ovat englanniksi kaikkein syrjäisimmilläkin teillä. Vaikeuksiin joutuakseen saa todella nähdä vaivaa. Ja matkustaminen Thaimaassa on säilynyt edullisena.

Khao San Road, täältä tullaan!

Reppureissu alkaa yleensä Bangkokin Khao San Roadilta, maailman kuuluisimmalta reppureissaajakadulta. Samalta kadulta alkoivat The Beach -elokuvankin seikkailut.

Khao San Road on aikamoinen kokemus jo itsessään: eksoottisia makuja, tuoksuja, juhlia ja matkailijoita ympäri maailmaa. Moni jämähtää Khao Sanille pitemmäksi ajaksi kuin oli aikonutkaan.

Bangkok Thaimaa reppureissaaja

Seikkaile Bangkokin asvalttiviidakossa.

Mutta jos matkajalkaa vipattaa, ehtii Bangkokin nähdä jo kahdessakin päivässä: Tutustu ensimmäisenä päivänä Khao San Roadin vieressä sijaitseviin historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Suureen palatsiin – mutta varo tuktuk-huijausta. Toisena päivänä käy Bangkokin modernilla puolella pilvenpiirtäjien katveessa ja ostoskeskuksissa.

Katso täältä Khao San Roadin hotellitarjoukset.

Muista myös käydä tutustumassa Bangkokin kuuluisaan yöelämään.

Khao San Roadilta on helppo jatkaa matkaa eri puolille Thaimaata. Reppureissaajakadulta on järjestetty suora bussikuljetus moniin suosituimmista kohteista. Kysy lippuja paikallisista matkatoimistoista.

Sukelluslupa? Check

Reppureissaaja Thaimaa sukelluskurssit

Opi sukeltamaan Koh Taolla.

Klassinen reppureissaajareitti kulkee Khao San Roadilta Koh Taolle sukelluslupaa suorittamaan. Koh Tao on mukava pikkusaari, jolla voi suorittaa sukellusluvan edullisemmin kuin melkein missään muualla maailmassa.

Lue lisää Thaimaan junista.

Paras tapa matkustaa Ko Taolle on ottaa yöjuna Chumphoniin, josta kulkevat laivat saarelle.

Täydenkuun juhlat? Check

Ko Taolta matka jatkuu yleensä Koh Phangan -saarelle täydenkuun juhliin.

Koh Phangan on muutenkin upea saari chillailuun: täältä löytää edelleen edullisia bungaloweja aivan rannalta. Full Moon Partyjen ulkopuolella saari on yllättävänkin rauhallinen.

Jos aiot Full Moon Partyihin, kannattaa majapaikka varata hyvissä ajoin etukäteen. Katso täältä hotelli- ja majatalotarjouksia Hat Rinin bilerannalle.

Koh Phanganilta matkaa voi jatkaa takaisin mantereelle tai Koh Samuille, joka on tosin monen reppureissaajan silmissä jo turhan ”turistoitunut”.

Sademetsäseikkailu? Check

Haluatko kokea aidon sademetsän? Sekin onnistuu Thaimaassa. Ota laiva Koh Phanganilta tai Koh Samuilta Suratthaniin, josta on lyhyt bussimatka Khao Sok National Parkiin, Thaimaan upeimpaan kansallispuistoon. Sademetsässä voi patikoida omin päin hyvin merkityillä viidakkopoluilla päiväretkillä tai osallistua yön yli retkelle upealle järvelle hienoihin karstivuorimaisemiin ja tippukiviluoliin.

Järvellä voi myös meloa omassa rauhassaan aamun ja iltapäivän tunteina, jolloin järveä reunustava sademetsä on virkeimmillään.

Kalliokiipeilyä? Check

Krabi melonta reppureissaaja

Krabin maisemiin tutustuu parhaiten meloen.

Matka jatkuu sademetsästä Andamaanienmeren puolelle ja Krabiin, jossa voi kokeilla kalliokiipeilyä upeissa karstivuorimaisemissa. Näitä maisemia ei kannata jättää väliin!

Krabilta löytyy vielä yksi täysiverinen reppureissaajaranta. Ao Ton Sai on kuin aikamatka parinkymmenen vuoden takaiseen Krabiin: rannalla vallitsee ihastuttava hippeilyhenki.

Saarihyppelyä? Check

Ko Lanta reppureissaaja

Ko Lantan mainio Bee Bee Bungalows.

Krabilta matkaa voi jatkaa laivalla kuvankauniille bilesaari Koh Phi Phille tai laiskanpulskealle Ko Lantalle, jossa on ehkä koko Thaimaan rennoimmat bungalowikylät.

Ko Lantalta voi matkata laivoilla ja pikaveneillä saarelta toiselle (pysähdy ainakin Ko Mookilla) aina Malesian rajalla sijaitsevalle Ko Lipelle saakka. Ko Lipe on Thaimaan parhaita saaria snorklaamiseen.

Lipen naapurisaarilta Ko Tarutaolta ja Ko Adangilta voi etsiä autiosaaren tunnelmaa. Lue täältä lisää saarihyppelystä Thaimaassa.

Vuoristoheimoja? Check

Chiang Mai reppureissaaja

Tutustu norsuihin Chiang Maissa tai Paissa.

Vouristoinen Pohjois-Thaimaa tuo hyvää vastapainoa etelän rannoille. Suosituinta tekemistä Pohjois-Thaimaassa ovat vaellukset vuoristolaisten maille.

Lue lisää, kannattaako Thaimaassa vaeltaan vuoristolaisten kyliin?

Porttina Pohjois-Thaimaahan toimii viihtyisä ja edullinen Chiang Mai, jonne pääsee Bangkokista yöjunalla. Chiang Maissa voi nauttia kaupungin leppoisasta tunnelmasta ja osallistua vaikka kokkikurssille.

Moni suuntaa Chiang Maista Paihin, boheemiin vuoristokylään, josta on kasvanut eräänlainen maaseudun versio Khao San Roadista reppureissaajabaareineen. Pai on erityisen tunnettu hyvästä live-musiikki-skenestään.

Pohjois-Thaimaassa voi seikkailla muutenkin kuin vaeltamalla. Ikimuistoinen tapa nauttia Thaimaan maaseudusta ja vuoristosta on vuokrata skootteri ja ajaa 400 kilometrin pituinen Mae Hong Son Loop, joka kiertää upeissa maisemissa Chiang Maista Mae Hong Sonin ja Pain kautta takaisin Chiang Maihin.

Mae Hong Son Loop Thaimaa reppureissaajalle

Tie kutsuu Pohjois-Thaimaan vuorilla.

Holiday in Cambodia? Check

Thaimaasta matkaa on helppo jatkaa eksoottisiin naapurimaihin Laosiin ja Kambodzhaan. Laosiin raja on helpointa ylittää Nong Khaista Isaanissa tai Chiang Khongista Pohjois-Thaimaassa.

Kambodzhaan rajan voi ylittää joko Koillis-Thaimaan eli Isaanin Aranyaprathetissa, josta on lyhyt matka Angkorin temppeleille, tai etelässä Hat Lekisä, josta pääsee Kambodzhan rannoille Sihanoukvilleen ja Koh Rongin paratiisisaarelle.

Jos valitset eteläisen reitin, kannattaa pysähtyä Koh Changilla, joka sijaitsee lähellä maiden rajaa. Suurella ja monipuolisella saarella on hyvä rentoutua saarielämää viettäen. Koh Changin paras ranta reppureissaajalle on Lonely Beach.

Kambodzhan ja Laosin viisumit voi hankkia rajalta.

Ja lopuksi: matkavakuutus? Check

Thaimaasta voi ostaa kaiken tarvittavan – mutta älä unohda matkavakuutusta! Etenkin Thaimaan liikenteessä tapahtuu onnettomuuksia, varsinkin skootterilla ajaessa, ja sairaalalaskusta voi tulla kallis ilman matkavakuutusta.

Lue lisää, mitä Thaimaahan kannattaa pakata mukaan.

Tarkista myös hyvissä ajoin, että sinulla on kaikki tarvittavat rokotukset tropiikkiin. Malarialääkitystä Thaimaassa ei tarvitse.

Ko Mook Thaimaa reppureissaaja

Ko Mook on mainio välipysähdys…

Koh Lipe Thaimaa reppureissaaja

…matkalla upealle Ko Lipelle.

Mitkä ovat sinusta Thaimaan parhaat kohteet reppureissaajille?

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

4 Responses to Kuka olet? Reppureissaaja

  1. […] tai kaksi tai jämähtää muutamiksi viikoiksi. Sirkuskoulu vetää puoleensa hippihenkisiä reppureissaajia, ikähaarukalla 20–45 vuotta. Sirkuskoulussa voi hyvällä onnella päästä kokeilemaan myös […]

  2. […] Lue lisää Krabista – Krabi – opas kalliokiipeilyyn – Krabi: Kohdeopas – Krabi: Tee ja näe – Kuka olet? Reppureissaaja […]

  3. […] jälkimmäistä saarta ovat lunastaneet paikkansa reppureissaajien klassisella vaellusreitillä Kaakkois-Aasiassa. Koh Phanganille on perinteisesti menty […]

  4. […] lisää aiheesta – Kohdeopas Ko Phayam – Mitä etsit? Autiota hiekkarantaa – Kuka olet? Reppureissaaja /* */ Tagged with: norsusaari • reppureissaaja • rosita  […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...