Seikkailija on aktiivilomailija, joka ei halua lomallaankaan löhöillä, vaan hän kaipaa vauhdikasta tekemistä ja eksoottisia kokemuksia. Mieluiten hän suuntaa tuntemattomille poluille.

Aloita matka Bangkokista

Matka kannattaa aloittaa Bangkokista. Thaimaan pääkaupungista löytyy kultaa kimaltavia temppeleitä, amulettimarkkinoita ja 49-kerroksisia kummitustaloja. Jo Bangkokin liikennevälineet ovat kuin seikkailuelokuvasta: kyyti mopotaksilla jollakin pääteistä nostaa adrenaliinin pintaan.

Bangkokissa voi päättää, suuntaako Pohjois-Thaimaan vuorille vai Etelä-Thaimaan saarille ja sademetsiin.

Pohjois-Thaimaa vaeltaen tai moottoripyörällä

Pohjois-Thaimaan vetonaulana ovat vaellukset eksoottisiin vuoristokansojen kyliin. Suurin osa turisteista suunnistaa Pohjois-Thaimaan suurimpaan kaupunkiin Chiang Maihin lähteäkseen sieltä vaelluksille.

Seikkailullisempi paikka vaellusten aloittamiseen on Mae Sot, jota myös Thaimaan villiksi länneksi kutsutaan. Aivan Myanmarin rajalla sijaitsevassa pikkukaupungissa lymyilee niin salakuljettajia kuin Myanmarin puolella sisällissotaa käyviä karen-kapinallisiakin. Vaelluksille lähtee Mae Sotista murto-osa siitä mitä Chiang Maista, ja vuoristoheimojen kylätkin ovat alueella paljon ”aidompia”.

Matkalla Mae Sotiin kannattaa pysähtyä Sukhothain tunnelmalliseen rauniokaupunkiin. Matkailijoita täällä käy vain vähän, joten varhain aamuisin ja myöhään illalla rauniot saa pitää aivan itsellään.

Pohjois-Thaimaan mutkittelevat vuoristotiet tarjoavat myös loistavat maastot easyrider-henkiseen moottoripyöräilyyn. Paras lähtöpaikka moottoripyöräretkelle on Chiang Mai: kaupungissa on erinomaisia pyörävuokraamoita ja tiet vievät joka puolelle Pohjois-Thaimaata.

Koralliriutoille ja sademetsän siimekseen

Oikeita sademetsiä ei Pohjois-Thaimaasta löydy. Niitä on Etelä-Thaimaassa. Hienoin sademetsäalue on Khao Sok, jonka vaelluspoluilla on helppo tehdä päiväretkiä omin päinkin. Jos kaipaa kunnon sademetsäseikkailua, paikalliset oppaat järjestävät viikonkin mittaisia viidakkovaelluksia tiikerien jäljillä. Samalla voi opetella selviytymistaitoja.

Khao Sokista on vain lyhyt matka Thaimaan hienoimmille koralliriutoille. Vaihtoehtoja on kaksi: Ko similan ja Ko Surin. Edellinen on kohteista tunnetumpi, jälkimmäinen seikkailullisempi ja vähemmän tunnettu.

Koh Surin on kaksi vierekkäistä autiosaarta, jotka sijaitsevat kaukana avomerellä, Myanmarin rajavesillä. Toisella saarista voi telttailla, toisella voi käydä tutustumassa Thaimaan viimeisten merimustalaisten kylään. Saaria ympäröivät hienot, matalalla sijaitsevat koralliriutat, täydelliset snorklaamiseen.

Ko Surinia valvovilta kansallispuiston vartijoilta voi vuokrata kajakin saarten kiertämiseen omassa rauhassa. Kansallispuiston vartijoiden avulla järjestyy myös sukellusretki Thaimaan hienoimmalle vedenalaiselle kohteelle, Richelieu Rockille.

Koh Surinille matkustetaan Khuraburin kautta.

Ko Similan on yhdeksän autiosaaren saaristo, jolle tehdään useita päiviä kestäviä liveaboard-sukellussafareita.

Seikkailijan salainen rantakohde

Jos kaipaa seikkailujen jälkeen rantalomaa, paras paikka seikkailijalle on Ko Phayam, joka on vielä säilynyt salaisuutena. Harva matkailija on saaresta kuullutkaan, vaikka Ko Phayam onkin hiljalleen kasvattamassa mainettaan reppureissaajien keskuudessa.

Ko Similan Thaimaassa

Ko Similanin saaristossa odottavat upeat maisemat sekä pinnan päällä että alla.

Isaania kiertämään

Jos kaipaa täydellisesti pois turistien reiteiltä, kannattaa suunnata Koillis-Thaimaahan eli Isaaniin. Isaan kattaa kolmasosan Thaimaan pinta-alasta, mutta siellä käy vain harva matkailija. Syynä on se, että Isaanista puuttuvat hiekkarannat ja kuuluisat nähtävyydet. Täällä ulkomaalainen matkailija herättää vielä hyväntahtoista ihmetystä. Nähtävyyksinä ovat Mekong-joki, Angkorin ajalta periytyvät temppelinrauniot ja upea kansallispuisto Khao Yai.

Tiedätkö hurjia seikkailukohteita Thaimaassa? Osallistu keskusteluun ja jaa tietoutesi muille seikkaluhenkisille.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

3 Responses to Kuka olet? Seikkailija

  1. Eihän tästä löydy ollenkaan matkakohdetta/teemaa minulle. Olen kuitenkin viimeiset kymmenen vuotta olut talvet Thaimaassa 3-5 kuuautta. Minne mennä tänä talvena.

    • Captain Andy says:

      Tuossa ajassa olet Hannu jo varmaan kiertänyt suurimman osan Thaimaata. Millaisista paikoista pidät? Mitä lomaltasi etsit? Missä olet käynyt, ehkäpä Kapteeni keksii vielä paikan, joka on sinullekin uusi ja jännittävä.

  2. […] vaellat sademetsässä – Hyvä tietää: Thaimaan kansallispuistot – Pikaopas Khao Sok – Kuka olet? Seikkailija /* */ Tagged with: Khao Sok • luonto • sademetsä • seikkailu • thaimaa […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...