Oletko lähdössä Thaimaahan yksin, ilman matkatoveria? Onneksi olkoon. Se on usein paras tapa matkustaa. Saat valita itse, minne menet, koska menet ja mitä teet.

Reissun aikana ei tarvitse tuijottaa yhtä ja samaa naamaa ja sietää kummallisuuksia, jotka parhaasta kaverista paljastuvat vasta reissussa.

Ei huolta. Et silti joudu olemaan yksinäinen. Matkatessa on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Ja usein vielä tavallista mielenkiintoisempiin.

Alla vinkataan kohteisiin ja elämyksiin, jotka sopivat erityisen hyvin yksin matkustavalle; eli missä on helppoa tutustua matkan varrella uusiin ihmisiin.

Thaimaassa uskaltaa hyvin matkustaa myös yksin naisena.

Aloita uusi harrastus

Uuden harrastuksen aloittaminen on varma tapa tehdä uusia ihmisiä. Thaimaa on kuin luotu niin sukeltamiseen kuin kalliokiipeilyynkin.

Suosituimpia paikkoja sukelluskursseille ovat Koh Tao ja Ko Phi Phi, hienoja saaria molemmat. Lue artikkelista Koh Tao VS Koh Phi Phi, kumpi sopisi sinulle paremmin.

Kalliokiipeilyyn ylivoimaisesti paras paikka on Krabi, yksi maailman kuuluisimmista kalliokiipeilykeskuksista. Ja jos on hippeilyn perään, Krabilta löytyy yksi Thaimaan rennoimmista rannoista, Ao Tonsai, jonka yhteisöllisessä tunnelmassa on helppo tehdä tuttavuutta muiden hippeilijöiden kanssa.

Jos taas haluaa oppia sirkustaitoja, löytyy Pohjois-Thaimaan Paista mainio sirkuskoulu. Rento “koulu” on tarkoitettu matkailijoille, jotka haluavat matkallaan oppia uusia taitoja, kuten tulishow’n saloja.

Liveaboardille Khao Lakista tai Phuketista

Ja vaikka sukelluskurssit olisi jo suoritettu, sukellusretkillä tutustuu takuuvarmasti muihin matkalaisiin.

Liveaboardeilla yövytään tiiviissä tunnelmissa laivalla ja sukelletaan aamusta iltaan, joten näillä retkillä ei yksinkertaisesti pysty tuntemaan oloaan yksinäiseksi. Liveaboardeille pääsee Khao Lakista ja Phuketista. Jälkimmäisestä lähtee suomalaisen Chalong Seasportin liveaboard-laiva (lue lisää sukeltamisesta Phuketissa).

Rauhoitu sademetsässä

Etelä-Thaimaassa sijaitseva Khao Sokin sademetsä on paitsi Thaimaan hienoin kansallispuisto, myös erinomainen paikka tutustua muihin matkalaisiin.

Sademetsän vieressä olevasta kylästä järjestetään kahden päivän retkiä upealle järvelle, jossa asutaan veden päällä bambumajoissa. Samalla patikoidaan viidakossa ja seikkaillaan luolissa. Samalla tulee tutustuttua muihin seikkailunhaluisiin reissaajiin.

Ennen tai jälkeen järviretken kannattaa patikoida itsekseen päivä tai pari kansallispuiston hyvin merkityillä viidakkopoluilla. Niistä nauttii parhaiten omassa rauhassaan, yksin hiljaa kävellen. Vieressä pölpöttävä seuralainen veisi suuren osan sademetsän viehätyksestä. Lue lisää Khao Sokin viidakkopoluilla patikoimisesta.

Juhlia, juhlia

Koh Phi Phi on mainio paikka, vaikkei sukeltamaan aikoisikaan. Saarelta voi lähteä upeille snorklausretkille, telttaretkelle autiorannalle tai iloluontoiselle party boat -risteilylle. Kaikki varmoja tapoja tehdä uusia ystäviä.

Sukellusmaastojensa ja upeiden maisemiensa lisäksi Phi Phi tunnetaan bileistään. Saarella tanssitaan joka ilta rannalla auringonnousuun.

Kanchanaburiin retkeilemään

Kanchanaburi on kaunis, luonnonläheinen paikka vain parin tunnin bussimatkan päässä Bangkokista. Erityisen hyvän Kanchanaburista yksin matkustaville tekee se, että täällä käytännössä kaikki osallistuvat retkille. Retkistä suosituimmat vievät kauniille Erawan-vesiputoukselle ja pahamaineiselle Kuolemanrautatielle.

Ja retket ovat paras tapa tutustua toisiin reissareihin. Päivän aikana tutustuu kuin luonnostaan, ja illalla jutut jatkuvat Kanchanaburin pienellä, reppureissaajahenkisellä baarikadulla.

Seikkailunhaluiselle Soppong

Jos Kanchanaburi ei tunnu tarpeeksi seikkailulliselta ja haluaa nähdä Thaimaata turistiseutujen ulkopuolelta, kannattaa suunnata Pohjois-Thaimaahan Soppongiin. Soppongissa sijaitsee mainio Cave Lodge -majatalo, josta järjestetään luolaretkiä ja vaelluksia vuoristoheimojen kyliin.

Parasta majatalossa on laaja yhteinen alue, jossa paikalle löytäneet matkailijat jakavat kokemuksiaan matkoilta ympäri maailmaa. Täällä tutustuu taatusti toisiin reissareihin.

Yksin autiolle saarelle

Toki yksinäisyyden voi viedä äärimmilleen. Se ei onnistu missään yhtä hyvin kuin jylhällä autiosaari Ko Tarutaolla, jossa voi kokeilla, millaista olisi olla Robinson Crusoe omalla saarellaan.

Lue lisää aiheesta
Opas kalliokiipeilyyn Krabissa
Sukeltaminen Thaimaassa
Koh Tao vai Koh Phi Phi?
Ao Tonsai – hippeilijöiden suosikkiranta
Liveaboard-sukellussafarit
Sukeltaminen Phuketissa
Khao Sokin sademetsä
Cave Lodge – seikkailuja Soppongissa
Autiosaari Ko Tarutao

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Kuka olet? Yksin matkalla

  1. Talvehtija says:

    Jomtien alueelta Paradise Park vai Park Lane Resort?
    Vertailua ja kokemuksia helpottamaan valintaa, please.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...