Autiolle paratiisisaarelle pääseminen on yksi matkaajien suurista unelmista. Thaimaassa unelman voi toteuttaa.

Aidolle autiosaarelle

Etelä-Thaimaassa on useampikin kansallispuistona suojeltu kaunis saari, joilla voi leikkiä olevansa Robinson Crusoe, joutumatta kuitenkaan aivan haaksirikkoiseksi.

Ko Tarutao on suuri, kukkulainen ja viidakkoinen saari aivan Malesian rajalla. Saarella voi telttailla kauniilla, autioilla hiekkarannoilla ja patikoida viidakossa. Tyhjin vatsoin ei silti tarvitse olla: rannoilla on kansallispuiston vartijoiden toimipisteet, joiden yhteydessä toimivat yksinkertaiset ravintolat.

Toinen houkutteleva autiosaari on Ko Adang aivan suositun Ko Lipen vieressä. Koh Adangilla voi nukkua teltassa tai mukavissa mökeissä, joista kansallispuiston vartijat vuokraavat. Heti rannasta alkavat upeat snorklausmaastot. Ja mikä parasta – jos autiot hiekkarannat alkavat pitkästyttää, vilkas Ko Lipe on vain vartin venematkan päässä.

Melkein autiot Koh Phayam ja Khanom

Jos totta puhutaan, autiot saaret ovat moneen makuun liiankin autioita. Harva viihtyy niillä yötä tai paria pidempään, kun mieli alkaa jo kaivata seuraa ja viihtyisiä ravintoloita. Ei huolta, Thaimaasta löytyy myös kohteita, joissa on komeat, melkein autiot rannat mutta myös palveluita.

Ko Phayam oli pitkään “salainen saari”, josta harva oli kuullut. Nykyisin saari nauttii jo pientä kulttisuosiota reppureissaajien ja hippien keskuudessa, mutta on tunnelmaltaan vielä hyvin rento ja rauhallinen.

Edellistä hieman “vaativampaan” makuun on Khanom, jonka upealla, pitkällä rannalla on vain muutama hotelli, kuten suomalaisen pariskunnan pitämä tyylikäs Aava Resort. Rannalla näkee usein vain omat jalanjälkensä.

Autiorantoja Hua Hinista etelään

Tämä voi tulla monelle yllätyksenä, mutta autioita rantoja löytyy jo yllättävän läheltä Bangkokia. Heti suositun turistikohteen Hua Hinin eteläpuolelta alkaa 200 kilometrin kaistale koskematonta Thaimaata, jolla näkee enemmän villinorsuja kuin kanssamatkailijoita. Suuntaa vaikka Ban Krutin kauniille hiekkarannoille, joilla rauha on taattu.

Osallistu keskusteluun, mistä muualta Thaimasta olet löytänyt autioita hiekkarantoja?

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Mitä etsit? Autiota hiekkarantaa

  1. […] lisää aiheesta – Khanom-opas – Kaikki Sarittan kirjoitukset – Mitä etsit? Autiota rantaa /* */ Tagged with: khanom  […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...