Onko toiveenasi viettää loma rauhallisella rannalla, maata palmujen varjossa ja kirmata yksinkertaisen bambubungalowin terassilta trooppiseen mereen uimaan?

Suuntaa Lantalle tai Phanganille

Edulliset bungalowit aivan meren äärellä ovat käyneet Thaimaassa yhä harvinaisemmiksi, mutta ei huolta: Ko Lantalta ja Koh Phanganilta niitä vielä löytyy yllin kyllin. Molemmilla saarilla on kauniita hiekkarantoja ja viihtyisiä mökkikyliä. Nämä ovat paikkoja, joista saariunelmat on tehty.

Molemmilla saarilla elää yhä vanhanajan reppureissaajahenki, vaikka halpojen majatalojen rinnalle onkin noussut monen muunkin hintaisia majapaikkoja. Molemmat saaret vastaavatkin monenlaisten laiskottelijoiden tarpeisiin yksinkertaisesta tyylikkääseen.

Molemmissa pääosassa on laiskottelu, vaikka tekemistäkin löytyy: norsulla pääsee ratsastamaan ja venematkan päässä on Thaimaan parhaimpiin kuuluvia sukelluskohteita.

Vaikka Phangan tunnetaankin täydenkuun juhlistaan, saarelta löytyy myös rauhallisia ja leppoisia rantoja.

Kummalle sitten kannattaa mennä? Lue lisää vertailusta Phangan vs. Lanta.

Saarta valitessa kannattaa huomioida myös vuodenaika. Phangan sijaitsee Siaminlahdella ja Lanta Andamaanienmerellä. Sadekausi osuu saarille eri aikaan. Lanta hiljenee toukokuusta lokakuun loppuun, kun Phanganilla on hyvä ilmasto vielä Euroopan kesäaikaan.

Hippitunnelmaa Ko Phayamilla

Jos etsii edellisiä tuntemattomampaa kohdetta, kannattaa suunnistaa Ko Phayamille. Pitkälti salaisuutena säilyneellä saarella on edullisia bungaloweja liki autioilla rannoilla. Tunnelma on kuin muualla Thaimaassa 30 vuotta sitten: leppoisa ja hippihenkinen.

Lähellä Bangkokia

Jos ei halua matkustaa kauas Bangkokista, rantabungaloweja löytyy myös Koh Samet -saarelta. Saarikaunottarella hiekka on säihkyvän valkoista ja meri saa turkoosin sävyjä. Koh Samet on Lantaa ja Phangania pienempi ja asumisen hinnat ovat Koh Sametilla korkeammat. Muuta tekemistä ei ole kuin rannalla löhöily.

Osallistu keskusteluun, mistä päin Thaimaata olet löytänyt oman unelmien rantabungalowisi?

Äkkilähdöt!

2 Responses to Mitä etsit? Bungalowia rannalta

  1. tarjotin says:

    Entas Lipe tai Tarutaon saaristo? Onko niissa mitaan vastaavaa?

    • Captain Andy says:

      Hyvä kysymys, Kapteeni kiittää ja kumartaa! Ko Lanta ja Koh Phangan vastaavat Kapteenin mielestä parhaiten toiveeseen edullisesta bungalowista rannalla (molemmille saarille on myös helppo matkustaa), mutta löytyy rantamökkejä toki vielä muualtakin, kuten vaikkapa Lipeltä. Mutta pienenä ja suosittuna saarena Lipe tapaa tuntua paljon vilkkaammalta kuin Ko Lanta tai Koh Phangan, joilta löytyy helposti hyvinkin rauhallisia rantoja. Kapteeni ei lähtisi Lipelle laiskottelemaan vaan snorklaamaan. Tarutao taas on suojeltu kansallispuistosaari, jossa on vuokrattavana vain kourallinen varsin yksinkertaisia mökkejä, joiden kunto on vaihdellut aika lailla viimeisten vuosien aikana. Täällä voi myös telttailla.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...