Udon Thani on yksi Isaanin keskeisistä kaupungeista. Viime vuodet kaupunki on ollut jatkuvasti kehittyvä ja muuttuva kasvukeskus. Tunnelma on silti sangen rauhallinen.

Parhaiten Udon Thani tunnetaan matkailun risteysasemana, lentokenttänsä ansiosta. Moni matkaa Udon Thanin lentokentän kautta Laosin puolelle Vientianeen.

Koko Udon Thanin provinssin väkiluku on 1,6 miljoonaa lähteistä riippuen. Udon on suhteellisen edullinen paikka asustella Thaimaassa, ja aika moni ulkomaalainen onkin ottanut sen kotikaupungikseen.

Udon Thanissa asuu paljon tanskalaisia, norjalaisia, brittejä, amerikkalaisia, ranskalaisia ja muutama suomalainenkin. Pääasiallisesti kaikki ulkomaalaiset ovat eläkeläisiä, muut sitten ravintoloitsijoita, yrittäjiä ja opettajia.

Udonissa vierailee paljon kiinalaisia, laosilaisia ja vietnamilaisia. Udonissa on Thaimaan suurin vietnamilaiskeskittymä.

Matkailijan kannattaa pysähtyä Udoniin rauhoittumaan, pelaamaan golfia tai retkeilemään.

udon-thani-iltatori

Alueet

Udonissa on pääasiassa kaksi farangi-aluetta: Soi Samphantamit (Soi Samphan) ja Nutty Park. Molemmat ovat toisiaan lähellä, ja niiden ympäristöstä löytyy paljon edukkaita ja laadukkaita hotelleja sekä ravintoloita ja baareja.

Matka

Udoniin pääsee kätevimmin lentäen. Lennot Bangkokista ovat yleensä edulliset. Udon on myös junaradan varrella, ja bussillakin pääsee Bangkokista.

Jatka matkaa

Koillis-Thaimaan pohjoisin lentokenttä on Udonissa, ja yhteydet Nong Khaihin Laosin rajalle ja rajan yli ovat kätevät.  Udonista pääsee 80 bahtin bussikyydillä suoraan Laosin pääkaupunkiin Vientianeen. Kuljetuksia on myös suoraan Udonin lentokentältä.

Liikkuminen

Tuk-tukeja, mopotakseja, takseja löytyy keskustasta ja keskustan bussiasemalta. Liikkuminen julkisilla on helppoa, mutta muuttuu kalliimmaksi mitä pitemmälle ilta etenee.

Nähtävyydet ja harrastukset

ban chiang udon thani

Ban Chiangin kivikautiset ruukut ovat upeita.

Udonin kuuluisin nähtävyys on Ban Chiangin arkeologinen kaivauspaikka, josta on löytynyt maailman vanhimpiin kuuluvia kivikautisia savikippoja.

Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi luolat Erawan ja Suvannakuhan.

Golfkenttiä on kaupungissa useampia ja tenniskenttiä muutama.

Festivaalit

Udonissa on joulukuun alusta alkavat isot markkinat, jotka kestää kuukauden. Paikkana Tungsri Mueang -aukio.

Udonin lähellä on Nong Khai niminen kaupunki, jossa järjestetään lokakuussa suuri vuosittainen Naga Fireball juhla, Mekong joen molemmin puolin on satojatuhansia thai ja laosilaisia tuijottamassa näitä palloja. Hyvin kutsuva ja ystävällinen tilaisuus.

Hotellit

Centara Udon Thani

Centarassa nauttii uima-altaasta.

Udonissa on hyvä valikoima hotelleja. Uusia hotelleja on syntynyt kuin sieniä sateella, Udonin talouskasvun myötä. Paras hotelli on Centara keskustassa lähellä ostospaikkoja ja liikenneyhteyksiä. Edullisempia mutta hyvätasoisia ovat esimerkiksi @Home ja Udon Residence.

Ravintolat

Ravintoloita on joka lähtöön sushista kebabiin. Central-ostoskeskuksessa on paljon erilaisia ravintoloita, mutta ulkopuolella lähiympäristössä sitten on paljon ns. länsimaalaista ja edullista ruokaa.

Yöelämä

Yöelämä on pääasiassa keskittynyt Soi Samphanille ja Nutty Parkiin, vaikka baareja löytyy toki muualtakin.

Shoppailu

Hyviä kohteita shoppailuun ja ruokailuun ovat rautatieaseman lähistöllä sijaitsevat UD town ja Night Market.

Udonin tapaan jokaisessa vähänkin isommassa thaimaalaisessa kaupungissa on ostoskeskus Central, jossa on kauppojen lisäksi elokuvateatteri, luistinrata ja keilahalli. Orgaaniseen viljelyyn perustuva ruokakauppakin löytyy.

Hemmottelu

Hierontoja ja spa-palveluja on tarjolla sekä hotellien että ostospaikkojen yhteyksissä kuin kaupungin keskustan ulkopuolellakin.

Oppaan on kirjoittanut Udonin tonttu, Udoniin kesällä 2013 muuttanut suomalainen. Ennen muuttoa Udon ehti tulla tutuksi useilla vierailuilla vuosien varrella.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

One Response to Udon Thani

  1. […] esitellyt yhdeksän paikkaa kolmelta lähekkäin sijaitsevalta alueelta (Udon Thani, Nong Khai ja Loei) antavat hyvän kuvan elämyksistä, joita Isaanilla on tarjottavanaan. […]

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...