• TOP KOHTEET
  Pariskunnat: Ko Ngai

 • TOP KOHTEET
  Perheet: Phuket

 • TOP KOHTEET
  50+: Hua Hin

 • TOP KOHTEET
  Reppu: Koh Phangan

 • TOP KOHTEET
  Luksus: Koh Samui

 • TOP KOHTEET
  Kulttuuri: Bangkok

 • TOP KOHTEET
  Seikkailu: Krabi

 • TOP KOHTEET
  Bileet: Koh Phi Phi

Thaimaan suuren suosioon matkakohteena on yhtenä syynä se, että Thaimaassa on helppo matkustaa. Itämaiden eksotiikkaa pääsee Thaimaassa kokemaan vaivattomasti. Thaimaa onkin loistava paikka opetella reppureissaamista tai tehdä ensimmäisen kerran tuttavuutta Aasian kanssa.

Matkustaminen Thaimaassa on varsin turvallista (lue, mitä Thaimaassa pitää varoa), ja reissuun voi huoletta lähteä yksinäisenä naisena ja aivan pientenkin lasten kanssa.

Alla on koottuna kaikki, mitä tarvitsee tietää Thaimaassa matkustamisesta. Linkkejä klikkaamalla pääset lukemaan aiheista tarkemmin.

Lisää käytännönvinkkejä Thaimaasta löytyy luvusta FAQ – usein kysyttyä. Sieltä löydät vastauksen käytännönongelmiin, kuten miten Thaimaassa tingitään, kuinka välttää vatsataudit ja miten teettää puku.

Thaimaan aikaero Suomeen

Thaimaan aikaero Suomeen on kesällä +4 ja talvella +5 tuntia. Jos haluaa minimoida jet lagin vaikutukset, ei kannata ottaa pitkän Thaimaan-lennon jälkeen päiväunia vaan pysytellä hereillä iltaan asti – silloin väsyttää niin paljon, että saa varmasti unen jo Thaimaan yöaikaa (jolloin Suomessa olisi vasta alkuilta).

Autonvuokraus Thaimaassa

Autonvuokraus Thaimaassa kannattaa, jos vaan uskaltautuu vasemmanpuoleisen ja kaoottisen liikenteen sekaan. Autonvuokraus on edullista ja vuokra-autolla pääsee paikkoihin, joissa ei muuten tulisi käytyä.

Lue lisää autoilusta ja autonvuokrauksesta Thaimaassa.

thaimaa automatka

Jos vuokraat Thaimaassa auton, muista koristella se asiaankuuluvasti.

Bangkokin julkinen liikenne

Liikkuminen Bangkokissa hoituu monenlaisella kulkupelillä. Futuristisin väline on ilmajuna eli Skytrain, hurjin on mopotaksi ja eksoottisin jokilaiva. Erilaisten liikkumisvälineiden käyttäminen käy jo itsessään elämyksestä.

Lue lisää liikkumisesta Bangkokissa.

Kannattaako Thaimaassa matkustaa bussilla, junalla vai lentäen?

Miten Thaimaassa kannattaa liikkua? Jos on kiire ja haluaa selvitä matkustamisesta vaivatta, lentäminen on paras tapa. Eikä se yleensä edes maksa paljoa: yhdensuuntaisen lipun Bangkokista Etelä-Thaimaahan saa yleensä noin 50 eurolla.

Lue lisää Thaimaan kotimaanlennoista.

Busseja kulkee Thaimaassa vilkkaasti joka suuntaan. Liput ovat edullisia – mutta etäisyydet usein pitkät. Esimerkiksi bussimatka Bangkokista Phuketiin kestää yli 12 tuntia.

Lue lisää bussilla matkustamisesta ja Bangkokin bussiasemista.

Junat ovat hitaita mutta tunnelmallisia. Pitkillä matkoilla yöjunat ovat edullinen vaihtoehto lentämiselle. Suosituimmat junareitit vievät Bangkokista Chiang Maihin ja Suratthaniin, josta pääsee Siaminlahden saarille kuten Koh Samuille. Esimerkiksi Phuketiin ei junalla pääse.

Lue lisää junalla matkustamisesta.

thaimaa rautatiet

Junalla matkustamisessa on Thaimaassa vielä vanhan ajan tyyliä.

Hintataso ja matkabudjetti

Thaimaa on edelleen edullinen kohde, mutta rahaakin saa helposti matkalla palamaan. Paljon riippuu siitä, miten ja missä matkustaa, ja millaisissa ravintoloissa syö.

Lue lisää Thaimaan hintatasosta ja matkabudjestista…


Hotellien varaaminen Thaimaassa

Hotelleissa on täyttä on yleensä vain vilkkaimpana turistikautena. Keskitasoiset ja hyvät hotellit kannattaa silti varata etukäteen – niin saa usein tarjouksia ja välttyy paikan päällä etsimisen vaivalta.

Lue lisää, miksi hotellit kannattaa varata netistä.

Ilmasto ja sää

Koska Thaimaahan on paras aika matkustaa? Oikea vastaus on koska tahansa, sillä Thaimaan kaikilla kolmella vuodenajalla – viileällä, kuumalla ja sadekaudella – on kaikilla omat etunsa.

Lue lisää Thaimaan säästä ja vuodenajoista.

Thaimaan julkinen liikenne

Pitkän matkan liikenteessä käytetään kunnon busseja, mutta lyhyillä matkoilla yleisin julkinen liikenneväline on Songthaew (lausutaan songtao). Kyseessä on katettu lava-auto, jonka lavalle on tehty kaksi penkkiriviä. Pysäkkejä ei ole, vaan kyytiin ja kyydistä voi hypätä missä haluaa.

Yleisiä ovat myös kolmipyöräiset tuktukit, jotka toimivat kuin taksit ja mopotaksit, jotka tunnistaa värillisestä liivistä.

Saarilla liikutaan pintähäntäveneillä (englanniksi longtailboat). Niitä voi vuokrata yksityiskäyttöön tai käyttää kuin kimppataksia eli odottaa, että yhteiselle reitille kertyy tarpeeksi matkustajia.

pitkähäntävene

Tältä näyttää pitkähäntävene. Kokka on pyhitetty veneen hengelle.

Thaimaan kansallispuistot

Vierailut Thaimaan kansallispuistoissa ovat monen matkan kohokohtia – mutta ne voivat olla myös rahanhaaskausta. Kansallispuistoihin on usein korkeatkin pääsymaksut, ja Thaimaassa melkein mikä tahansa metsikkö ja vesiputous on saanut kansallispuiston tittelin. Lue ohjeet, joilla vältyt pettymyksiltä kansallipuistoissa.

Thaimaa lasten kanssa

Thaimaa ei ole turhaan suosittu perhekohde. Vauvatkin voi ottaa mukaan. Lomakohteiden kaupoista löytää vaippoja ja monenmerkkisiä äidinmaitokorvikkeita. Lue lisää vauvan kanssa matkustamisesta Thaimaassa.

Thaimaan parhaista perhekohteista kerrotaan täällä.

Lentokentät Suvarnabhumi ja Don mueang

Bangkokissa on kaksi lentokenttää, päälentokenttä Suvarnabhumi (BKK) ja halpalentoyhtiöiden käyttämä Don Mueang (DMK). Suomesta ja Euroopasta saapuvat lennot laskeutuvat Suvarnabhumille, mutta monet Thaimaan sisäiset lennot lähtevät Don Muangilta. Kenttien välillä kulkee ilmainen shuttle bus.

Lue lisää Suvarnabhumista ja Don Mueangista.

Matkatavarat Thaimaahan

Thaimaasta löytää edullisesti kaiken tarvittavan lääkkeitä ja elektroniikkalaitteiden latureita myöten, joten ei haittaa, vaikka jotain unohtuisikin.

Lue tärkeimmät ohjeet pakkaamiseen Thaimaata varten.

Thaimaallaiset pistorasiat

Thaimaalaisia pistorasioita varten ei mukaan tarvitse varata erillisiä adaptereista: suomalaiset sähkölaitteet sopivat niihin sellaisenaankin.

Thaimaan osoitteet ja paikannimet

Thaimaalaiset osoitteet ilmoitetaan niin, että suurimmilla kaduilla on oma nimi ja niiden sivukaduilla järjestysnumero. Tärkeimmillä sivukaduilla voi olla numeron lisäksi oma kutsumanimensä.

Lue lisää thaimaalaisista osoitteista.

Thainkielisille sanoille ei ole vakiintunutta kansainvälistä kirjoitusasua. Niinpä paikannimiä näkee kirjoitettavan miten sattuu. Esimerkiksi monissa paikannimissä esiintyvä sana ”saari” saatetaan kirjoittaa joko Ko tai Koh.

Lue lisää nimien kirjoitusasuista.

Puhelut Thaimaassa

Suomesta soittaa edullisesti Thaimaahan, kun korvaa Thaimaan maatunnuksen (+66) numerosarjalla 99 577 66. Paikallisia puheluita varten kannattaa hankkia thaimaalainen sim-kortti.

Lue lisää sim-kortin hankkimisesta ja puheluista.

Mitä rokotuksia Thaimaahan tarvitsee?

Tarvittavat rokotukset kannattaa tarkistaa omalta terveysasemalta mieluiten jo kuusi viikkoa ennen matkaa. Osa rokotuksista tulee ottaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta ne takaisivat parhaan suojan.

Malarialääkitystä ei tarvita. Malaria on Thaimaassa hyvin harvinainen, lukuun ottamatta joitakin Myanmarin ja Kambodzhan viidakkoisia rajaseutuja.

Skootterinvuokraus

Vuokraskootteri on kätevin ja edullisin tapa liikkua lomakohteissa. Mutta se on myös vaarallisin.

Lue ohjeet skootterinvuokraukseen Thaimaassa.

thaimaa bensa-asema

Bensaa löytyy aina – vaikka sitten tällaisesta syrjäseutujen huoltoasemasta.

Vaellukset Thaimaassa

Thaimaassa voi tehdä kahdenlaisia vaelluksia: kulttuurisesti mielenkiintoisimmat tehdään Pohjois-Thaimaassa eksoottisten vuoristoheimojen (hill tribes) luokse mutta luonnosta nauttii parhaiten vaelluksilla Keski-Thaimaan Khao Yaissa ja Etelä-Thaimaan upeassa sademetsässä Khao Sokissa.

Lue ohjeet vaeltamisesta vuoristolaisten mailla.

Jos suuntaat sittenkin sademetsään, lue ohjeet sademetsässä vaeltamisesta.

Valuutanvaihto ja luottokortit Thaimaassa

Kannattaako Thaimaassa käyttää valuutanvaihtopisteitä vai nostaa suoraan bahteja automaatista luottokortilla? Automaatit ovat kätevämpiä, mutta niistä nostaminen tulee kalliimmaksi kuin käteisen vaihtaminen.

Lue lisää valuutasta ja valuutanvaihdosta.

Suurimmat ostokset kannattaa maksaa suoraan luottokortilla – ja usein hotelleihin sisään kirjautuessa pitää näyttää luottokorttia.

Lue lisää missä luottokortit käyvät Thaimaassa.

Viisumit ja visa run

Suomalainen ei tarvitse viisumia alle 30 päivän vierailulle (eli viisumitta saa olla 29 päivää). Pitemmälle oleskelulle voi hakea opiskelu- tai eläkeläisviisumia tai pidennystä Thaimaassa Immigration Officesta. Moni on myös tavannut pidentää oleskeluaan tekemällä niin sanotun visa runin – tosin vuonna 2014 visa runien tekemistä alettiin karsia rajoilla uusilla, tiukemmilla käytännöillä.

Lue lisää viisumeista ja visa runista.

Ilmoitus: Hiv on riski thaimaassa

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Jos kondomi jäi käyttämättä tai se puhkesi, Thaimaassa on saatavilla PEP-jälkiehkäisylääkitystä, joka pienentää merkittävästi hiv-tartunnan riskiä altistumisen jälkeen.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...